5 Savjeta Za Online Kupovinu

       Za naše roditelje je sigurno bilo nezamislivo da cemo biti u mogućnosti da obavimo kupovinu bez napuštanja udobnosti sopstvene kuće. Sada je to moguće i uz par klikova možemo da kupimo novu garderobu, namještaj pa čak i namirnice. Naravno postoji i par mana online kupovine a jedna je definitivno čekanje poštara. Danas ću pisati o online kupovini garderobe i podijeliću sa vama par svojih savjeta. A to su:

        1. Pogledajte prvo recenzije sajta sa kojeg planirate bilo šta naručiti.

Danas se na internetu mogu naći recenzije svega pa čak i običnog češlja.  Lako je potražiti recenziju online prodavnice i pogledati par. Jer baš one mogu da uštede vaš novac i vaše vrijeme. I obično se može naći i iskrena recenzija u komentaru ispod proizvoda kog posmatrate obično od strane kupaca koji djeke svoja iskustva.

        2. Provjerite veličine

Ako ste odabrali stavke za kupovinu prije čekiranja provjerite veličine. To je vrlo bitno jer je online kupovina u suštini kupovina na slijepo jer nema probavanja.
Većina online stranica ima tabele sa veličinama koje su izražene i u cm stoga je lako odrediti sopstvenu. Takođe osobe koje pišu recenzije uključe i kakvi su proizvodi bili kada su stigli i kakve su veličine. One vas mogu savjetovati da li da naručite broj veći ili manji.

       3. Analizirajte sliku prozivoda

S obzirom da mi tu tkaninu ne možemo osjetiti i ne možemo da zaključimo kakva je, možemo samo da analiziramo sliku. Slika nam može reći malo a to malo je i dovoljno. Ako se slika dobro pogleda može se uočiti da li je tkanina providna ili ne a pogotovo ako su haljine upitanju onda možemo vidjeti kako tkanina pada a to je odličan indikator za vrstu platna. Zato uvećajte sliku i dobro pogledajte.

         4. Potražite kupon

Internet vrvi od kupona sa sniženjima. Lako ih je naći za online prodavnice a i lako upotrijebiti. Obično se mogu naći i na samoj stranicu prodavnice. Naravno ne košta nas ništa da potražimo i baš to nam može uštediti novac.

        5.  Provjerite cijenu poštarine

S obzirom da online prodavnice nisu još mnogo zastupljene kod nas, već su poprilično daleko te moramo plaćati poštarinu koja se nikom ne plaća. Mnogi sajtovi nude besplatnu dostavu pri narudzbama iznad određene cifre npr. $50 ili $100. Ali provjerote da li je internacionalno ili samo unutar određenih granica. O ovome takođe možete dosta naći u racenzijama.
      Slike su sa sajta Zaful. Korištene su samo zbog primjera. Ne promovišem tu stranicu i ne mogu iznijeti svoje mišljenje jer još nisam nista naručivala. Ta stranica je danas vrlo popularna i iz tog razloga sam se odlučila da je iskoristim samo kao primjer jer sve stranice za online kupovinu funkcionišu na vrlo sličan način.
xo




Primjedbe

Popularni postovi