Kako se osjećati bolje u sivim danima?

Svi smo nekad neraspoloženi, depresivni i bezvoljni. Ali sve sto trebamo je da skupimo malo volje i snage i da prođemo kroz sledeće korake da bi se osjećali bolje.

  1. Napustite krevet. Prvi korak je očigledan ali je najbitniji. Iako je tada krevet jedino mjesto na kom želite da budete Vi ustanite. Ipak naveče ćete se ipak njemu vratiti.
  2. Napravite krevet. Svi osjetimo zadovoljstvo kada napravimo krevet a i kad pogledamo u toku dana napravljen krevet. Zato će taj čin djelimično učiniti da se osjećamo bolje. 
  3. Operite zube i istuširajte se. Higijena je vrlo bitna. i svi se osjećamo bolje čisti i mirisni nego neokupani.
  4. Odaberite posebnu odjevnu kombinaciju. Svima je poznato da je garderoba koju nosimo usko povezana sa našim raspoloženjem. Zato odaberite nešto posebno a ne pidžamu ili neki razvučeni stari  džemper i trenerku.
  5. Napravite doručak. Znamo da je dručak najbitniji dio dana zato mu se malo posvetite. Dobra hrana uvijek pozitivno utiče na naše raspoloženje.
Tako da, jednostavno je. U suštini u danima kada se probutite sa željom da se uopšte niste probudili samo ustanite i započnite dan na pravi način. Lenjost nije nikada rešenje i ne bi trebala da pobjedi, nikada.

Primjedbe

  1. A great post! I would like to add item 6 - leave the house :) Regards, Lukas

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi